Januari: breng je gewicht verantwoord in balans

VEENDAM - De feestdagen zijn bijna weer voorbij! Het nieuwe jaar is bijna begonnen en dat betekent dat het tijd is voor de goede voornemens. Woorden omzetten in daden. Veel mensen maken zich tijdens de kerstdagen druk om hun gewicht. En dat ze van alle lekkernijen veel aankomen. Maar wist u dat in de meeste gevallen iemand niet veel aankomt tijdens kerst en oud en nieuw, maar juist in de periode tussen oud en nieuw en kerst?

Begin januari is de perfecte tijd om uw gewicht weer in balans te krijgen. Cure4Life kan u daarbij helpen en brengt de oorzaken van overgewicht in kaart. U kunt de symptomen onderdrukken, maar daar wordt u niet gezonder van. Als u iets wil bereiken met een duurzaam dan moet u het bij de wortel aanpakken.

Een disbalans in de hormonen is vaak de grootste oorzaak van overgewicht. De stofwisseling is enorm bepalend voor de mate van overgewicht en deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd. Bepaalde eetgewoonten en moderne voedingsmiddelen, stress, de pil, zwangerschap, menopauze en bepaalde medicijnen kunnen de hormoonhuishouding verstoren en dan ontwikkelt zich een stofwisselingsprobleem. Het gevolg is dat voedsel niet wordt omgezet in energie, maar in vet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel juist groter en kunt u in een negatieve spiraal belanden.

Hoe werkt het Cure4Life programma? Het programma begint met een zeer uitgebreide intake. Met een medische vragenlijst wordt het actuele voedingspatroon en de ziektegeschiedenis geanalyseerd.

Hierna volgt urine– en bloedonderzoek. Zo wordt bij elk uniek persoon de oorzaken van overgewicht achterhaald. Op basis van alle gegevens maakt Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma. Dit wordt nauwkeurig samengesteld door een team van medisch specialisten. En tijdens het programma wordt elke cliënt persoonlijk begeleid. Louise Hoekzema heeft haar eigen praktijk in Wildervank en Groningen en begeleidt door middel van Cure4Life mensen naar een gezond, gelukkig lichaam en leefstijl met gewone normale voeding Louise Hoekzema is gediplomeerd gewichtsconsulent is aangesloten bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten (BGN), daardoor zijn er mogelijkheden tot vergoeding bij de zorgverzekering.

Bent u geïnteresseerd in het Cure4Life programma? Vraag dan een vrijblijvend en gratis consult aan bij Louise Hoekzema. Vraag een vrijblijvend consult aan bij (tel: 0683045653). email: info@gezondedriehoek.nl. Website: www.gezondedriehoek.nl.