Toch gezellige feestdagen dankzij het diner van Compaen

VEENDAM - Tijdens de feestdagen kunnen mensen zich extra eenzaam voelen. Daarom organiseerde hulpverlenersorganisatie Compaen een speciaal diner. Er schoven vijfendertig mensen aan.

Terwijl de koks Nouri en Mike nog druk bezig zijn met de bereiding van het eten, arriveren de eerste gasten. Die worden opgevangen door de vrijwilligers Mariska en Lisanne, twee jonge meiden van zestien jaar. Zij nemen de jassen aan en schenken de champagne in.

Maatschappelijk werkers Sjeni Mustafa en Henk Zeven begeleiden de mensen naar de versierde zaal. In de hoek staat een kerstboom met daarin goudkleurige ballen en lichtjes, op de tafels liggen rode lopers met sterretjes, het podium is versierd en er staat een keyboard met een microfoon. Muzikant Frank en de dj’s Chris en Mitch zorgen voor het muziek.

De eerste noten worden ingezet en de gasten genieten zichtbaar van alles wat er om hen heen gebeurt. Ook Truus Huntman. Ze is de sfeermaker van de avond en tovert een lach op het gezicht van haar tafelgenoten. Ook bij Gerard Blaauw. Hij wist vorige week nog niet dat hij vandaag bij het diner aanwezig zou zijn. Hij ontving namelijk een anonieme envelop met daarin een entreekaart voor het kerstdiner. Hij weet nog steeds niet van wie hij deze heeft gekregen. Gerard heeft even getwijfeld of hij wel moest gaan, maar kwam al snel tot de conclusie dat hij wel wat gezelligheid kon gebruiken. Net als Stefan Hagenus. Vanavond geniet hij samen met zijn drie dochters Eveliene (6), Suzanne (12) en Annemieke (14) van het kerstdiner. Stefan vertelt dat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Deze avond kwam dan ook als geroepen. Zijn kinderen sprongen een gat in de lucht toen ze hoorden dat ze uit eten zouden gaan. Het menu: tomatensoep, kip, salade, rodekool, aardappelpuree, peertjes en als toetje een chocolademousse met slagroom.

Maatschappelijk werkers en initiatiefnemers Sjeni en Henk spreken van een zeer geslaagde avond. Met als belangrijkste ingrediënten; lekker eten, muziek, maar vooral de aandacht voor elkaar.