Brunch bij Nooitgedacht

VEENDAM - Buurtvereniging Nooitgedacht bestaat 35 jaar, en dat werd zondag gevierd in dorpshuis de Molenwiek in Ommelanderwijk. Circa 60 leden schoven rond het middaguur aan voor een heerlijke brunch die door zelfwerkzaamheid van de leden tot stand kwam.

De buurtvereniging werd in 1982 opgericht voor mensen van de Jurjen Vegterweg, Kerkpad, en de Vogelbuurt. De eerste activiteiten werden gehouden in het gebouw achter de NH Kerk. Activiteiten uit het verleden waren onder meer notenschieten, priksleeën, droppings, een fakkeloptocht, een paasvuur en danslessen.

Het was 1983 dat de jubilerende buurtvereniging zijn intrek nam als gebruiker van Dorpshuis Molenwiek, weten mede-oprichters Geert en Koosje Kuntkes zich te herinneren. Ze zijn nog steeds verbonden aan de buurtvereniging. Koosje Kuntkes heeft sinds kort het voorzitterschap op zich genomen.

Tegenwoordig richt men zich nog op de kaart- en sjoelavonden en bingo. En er is een toneelclub actief die jaarlijks minimaal twee optredens verzorgt. Voor de kinderen is er twee keer per jaar een uitje naar de Bowlingbaan. Het ledental van de buurtvereniging is nagenoeg altijd rond de ongeveer honderd gezinnen. ,,Wat je op een dorp hebt, moet op een dorp blijven’’, aldus Geert Kuiper die sinds de oprichting lid is.

Door Peter Panneman