Zelf plukken en koken uit de natuur

VEENDAM - In januari start de cursus ‘Eetbare wilde planten in de winter’ in Veendam. Ook in de winter valt er een heleboel te beleven op wildplukgebied. Paardenbloemwortels opgraven en omtoveren tot een culinaire lekkernij, bloeiende katjes van de hazelaar door je meel of jong blad van madeliefjes door de winterse stamppot.

Met de juiste kennis van de planten en als je weet waar je naar moet zoeken, kun je je maaltijd aanvullen met schatten uit de natuur. Er zijn zes bijeenkomsten. Eén keer is er een eetbare wilde plantenexcursie. Tijdens de lessen leer je welke planten bij dit seizoen horen en hoe je ze kunt gebruiken. Ook gaat de cursus in op een aantal belangrijke eetbare planten in de winter en het bereiden van de planten.

De lessen vinden plaats in De Wilde Engel in Veendam (Kerkpad Noord 17 9644 VN Veendam). De eerste les start op woensdag 18 januari om 19.30 uur. Deelname aan de cursus kost 120 euro. Meer informatie op www.bloemenpad.nl. Opgeven bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com.