‘Hoe overleef ik mijn puber?’

VEENDAM - ,,Mijn tiener van 13 jaar wil ’s avonds uitgaan. Hoe ga ik daar als ouder mee om?” Het opvoeden en begeleiden van een tiener valt niet mee. Wat zijn de do’s en don’t s bij tieners, wat kan ik van ze verwachten? Hoe zit het met het ontwikkeling van het puberbrein. In Veendam start een verhelderende cursus.

Kan ik mijn tiener van 11 jaar al alleen thuis laten? Welke afspraken kan ik wel en niet maken met mijn tiener? Haar kamer is één grote chaos. Hoe leert ze ooit opruimen? Ik heb geen grip meer op mijn tiener, ik ben bang het contact met hem/haar te verliezen. Als ik mijn tiener ergens op aanspreek wordt hij/zij meteen heel erg boos en emotioneel, hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Mijn tiener zit steeds achter de computer terwijl hij/zij huiswerk moet maken, wat kan ik als ouder doen? Ik heb het helemaal gehad met die ellenlange discussies.

Komt u dit bekend voor? Vraagt u zich ook af hoe het opvoeden van een tiener nog leuk kan zijn en hoe je de sfeer positief houdt in huis? Doe dan mee met een groepscursus positief opvoeden (Triple P). Triple P is een evidence-based opvoedprogramma waarin je met ouders in een groep vaardigheden leert om met bepaalde opvoedvragen zoals hierboven benoemd aan de slag kan gaan.

De gemeente Veendam en Pekela biedt in samenwerking met Elker, Jeugd en opvoedhulp Groningen en het CJG Veendam/Pekela, ouders die opvoedvragen hebben, deze cursus aan. De cursus is bedoeld voor ouders met tieners in de leeftijd van 10 tot 16 jaar die in de gemeente Veendam en/of gemeente Pekela wonen. De cursus start op maandagavond 26 januari.