Noorderpoort begint Gilde Welzijn

VEENDAM - Op woensdag 18 januari 2017 vindt de officiële opening plaats van Het Welzijn Gilde. Het Welzijn Gilde is de eerste Gilde in Nederland voor de opleiding Dienstverlener Breed niveau 2 in de kinderopvang en op basisscholen.

Het Welzijn Gilde is de eerste Gilde in Nederland voor de opleiding Dienstverlener Breed niveau 2 in de kinderopvang en op basisscholen. Het concept GildeLeren is volgens het succesvolle model: meester-gezel leren. In Het Welzijn Gilde volgen studenten het onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van het leerbedrijf.

De docenten zijn dagelijks op de locatie, waar ze samen met werkbegeleiders van het leerbedrijf zorgdragen voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Meerdere dagen per week zijn de studenten in de praktijk aan het leren. Vakmanschap staat hoog in het vaandel. Leren is en blijft leuk wat een hoog studierendement tot gevolg heeft. Ook betreft het een forse uitbreiding van hoge kwaliteit stageplekken. Begeleiders geven aan dat het leuk en inspirerend werkt om deze studenten over de vloer te hebben en wat is nou fijner dan studenten verder te helpen in hun carrière. Studenten zorgen met hun diverse activiteiten en aanwezigheid voor nog meer welzijn- en leerplezier voor de kinderen.

Voor de vier leerbedrijven is de meerwaarde van deze Gilde duidelijk: door nauwe samenwerking met Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam worden de studenten succesvol opgeleid tot beginnende professionals. En de extra begeleiding van de studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam en het leerbedrijf zorgt voor minder absentie en schooluitval. Naast het opleiden van studenten hebben de leerbedrijven ook profijt van de studenten want ze nemen een deel van de werkdruk weg.