Meeslepend drama

Veendam - Op maandag 23 januari (20.00 uur) is bij Filmhuis vanBeresteyn het meeslepende drama The Light Between Oceans te zien. De film is gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman.

Het draait in het verhaal om vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscarwinnares Alicia Vikander). De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, tot dat ze na een aantal jaren een vrouw (Oscarwinnares Rachel Weisz) ontmoeten op het vaste land. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.

Aangezien ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’ het erg goed doet op internationale film festivals en de film al meer dan vier awards binnen heeft gesleept, is er natuurlijk een perfecte reden om de film nogmaals in het Hoge Noorden te vertonen.

Op dinsdagavond 17 januari geeft de regisseur Joren Molter een lezing in Van Beresteyn in Veendam een lezing over zijn filmmakersschap. Er worden een aantal nieuwe films vertoond met onder andere In Kropsdam is iedereen gelukkig, waarna hij over het maakproces zal vertellen. Wat ging er goed, hoe werden problemen opgelost? Welke scènes zijn er gesneuveld of welke waren juist geïmproviseerd?