Jonge generatie op Huize Bareveld

BAREVELD - Uitbater Eppo Meijer heeft per 1 januari Huize Bareveld voor 1 jaar verhuurd aan Dennie van der Velde (26) uit Niebert en Laura Diepenbroek (25) uit Haren. De jonge ondernemers hebben de ambitie er wat moois van te maken en het in de toekomst volledig over te nemen.

Hiermee komt een jongensdroom uit voor Dennie, die het horecavak van zijn ouders met de paplepel kreeg ingegeven. Na zijn studie en vervolgens ruim negen jaar ervaring opgedaan bij zijn ouders in het restaurant in Niebert en als bedieningsmedewerker bij Van der Valk, zet hij de stap om samen met zijn partner Huize Bareveld nieuw leven in te blazen.

Er zullen lange dagen gemaakt worden, in de vroege ochtenduren om 05.00 is de deur geopend voor waar Huize Bareveld al jaren om bekend staat: het serveren van een ontbijtje voor devrachtwagenchauffeurs die na een overnachting in hun truck, een vers kop koffie en ontbijtje willen, maar ook ‘s avonds terecht kunnen voor een warme maaltijd, alvorens de zaak rond middernacht te sluiten.

Huize Bareveld moet weer als een thuiskomst voelen voor iedereen. Een plek waar je zomers heerlijk een terrasje kan pikken, en ‘s winters van een heerlijke kop warme chocolademelk kan genieten. Iedereen moet er weer terecht kunnen voor feesten en partijen. De ruim 300 kegelaars verdeeld over zestien kegelverenigingen zullen er in ieder geval wekelijks aanwezig zijn, in het nieuwe aangebouwde kegelcentrum dat zeer binnenkort in gebruik wordt genomen. De overbekende Gehaktbal Bareveld zal ongewijzigd blijven op de vernieuwde kaart, daar zijn Dennie en Laura inmiddels na een week wel achter.