De kleine walvis in Bibliotheek Veendam

VEENDAM - Zaterdag 28 januari spoelen er in Bibliotheek Veendam activiteiten aan voor het gezin. Bezoek het reizende walvisziekenhuis van SOS Dolfijn, geniet van de theatervoorstelling van Jinky’s Mikmak of kom strandjutten in de bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis tien dagen lang centraal. In dit verhaal draait het om het jongetje Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand.

Zaterdag 28 januari zet Bibliotheek Veendam het verhaal over deze bijzondere vriendschap extra in het zonnetje met een speciale themadag. Van 9.30 uur tot 12.00 uur kun je terecht in het Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn. In dit mobiele veldhospitaal leer je alles over walvissen, over de bedreigingen in de Noordzee en over de bescherming van dieren.

Daarnaast kunnen kinderen meedoen met de workshop ‘Red een dolfijn’. De kinderen leren hoe ze een zieke dolfijn kunnen reden. In het walvisziekenhuis onderzoeken ze de dolfijn en ontdekken waarom het dier ziek is geworden en hoe ze de dolfijn kunnen redden. De workshops starten om 10.00 uur en 11.00 uur.

Om 11.30 uur kun je genieten van het poppentheater van Jinky’s Mikmak. Jinky maakt van elke voorstelling een feestje en heeft speciaal voor de Nationale Voorleesdagen een voorstelling gemaakt bij het prentenboek ‘De kleine walvis’.

De hele dag kun je in de bibliotheek spelen met zandtafels of knutselen met schelpen. Daarnaast kun je strandjutten in de bibliotheek. Kun jij de vreemde objecten vinden die in de bibliotheek zijn aangespoeld?