Zwerfboeken in Albert Heijn

VEENDAM - Met al meer dan een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Nu ook in Veendam. Want alle kinderen moeten toch kunnen lezen?

Albert Heijn Veendam Centrum wil een betere buur zijn. ,,We hebben onlangs verbouwd, een ruime en overzichtelijke winkel gecreeerd met ruimte voor een koffie corner en kinder limonademachine, en plek om elkaar te ontmoeten. Toen ik hoorde van het initiatief Kinderzwerboek raakte ik gelijk enthousiast,’’ vertelt Stefan Hellema, supermarktmanager van AH.

Stichting Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd.

Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Dus heeft u nog leuke kinderboeken staan die ook op zwerftocht mogen, breng ze dan naar AH Veendam Centrum. Daar worden ze voorzien van stickers en geplaatst in het station!