Winterwandeling van VV Meeden

MEEDEN - Koning winter speelt mee: het is koud, er ligt sneeuw, het landschap ziet er prachtig, bijna sprookjesachtig uit. Het is voorjaar 2015. De organisatie van de club van 100 zit bijeen om één van de 3 tot 4 jaarlijkse gezellige avonden invulling te geven. De club van 100 is een afdeling binnen voetbalclub V.V. Meeden.

Met een kleine financiële bijdrage kan een ieder de jeugdafdeling van de VV sponsoren door lid te worden van deze club binnen de club. Als tegenprestatie organiseert de organisatie een aantal gezellige avonden en geven dezeonder andere glans door het uitnodigen van interessante gastsprekers. Vanzelfsprekend is dit vaak iemand die in de sport of voetballerij z’n sporen heeft verdient. Zo waren recentelijk Henk de Haan, Dick Heuvelman en Arie Haan, als sprekers te gast in kantine de Bouwte.

De prachtige winter van 2015 was aanleiding om ook voor de overige dorpsgenoten en belangstellenden iets leuks te organiseren. De winterwandeling, met als start en eindpunt de voetbalkantine van de plaatselijke VV, werd een feit. Met ruim 110 deelnemers, variërend van 3 tot 84 jaar!!! overtrof het ieders verwachtingen. De ‘jong en oud winterwandeling’ bleek een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Na het sneeuwloze 2016, is het winterwonderland terug gekeerd in de provincie Groningen. Aanleiding voor de Club van 100-organisatie om wederom een winterwandeling uit te zetten. Op zondag 22 januari kan een ieder tussen 13 en 14 uur starten vanuit de tot skihut omgetoverde kantine van V.V. Meeden aan de Badweg te Meeden. Naast de 2.5 en 5 km routes kan er dit jaar ook gekozen worden voor een extra lange 10 km route. Deelname kosten bedragen slechts 1 euro, hierbij is een consumptie in begrepen. Een Oostenrijkse sfeer zorgt samen met de koffie, warme chocolademelk, glühwein en Duitse braadworst voor de juiste start en het lekkere opwarmertje na afloop van deze winterwandeling.

De routes bevinden zich op zowel verharde als onverharde paden, winterse kleding en passend schoeisel gewenst!