Groninger records bij De Brug

VEENDAM - In zwembad Tropiqua te Veendam is een aantal certificaten uitgedeeld aan zwemmers van De Brug die een Groninger record hebben gezwommen in 2016.

Eric de Jong uit Veendam heeft een Groninger record gezwommen op de 100 meter vrije slag in een tijd van 1.14.43. Daarmee heeft hij het oude record (zijn eigen record 1.17.39 van 2013) met bijna drie seconden verbeterd.

Bart Hol uit Muntendam heeft maar liefst drie Groninger records gezwommen, ten eerste op de 50 meter vlinderslag een tijd van ruim 35 seconden. Daarmee heeft hij het record dat op naam stond van Eric de Jong (ruim 39 seconden) uit 2010 verbroken met bijna vijf seconden. Met een record op de 100 m wisselslag van 1.23.37 heeft hij opnieuw een oud record van Eric de Jong (1.25.09) van 2010 uit de boeken gezwommen.

Als laatste vestigde hij een record op de 200 meter vrije slag. Hij zwom de afstand in 2.47.19 op de Special Olympics in Nijmegen. Daarmee verbrak hij zijn eigen record (2.49.89 ).

Bij De Brug Groningen worden van alle zwemwedstrijden de tijden bijgehouden. Als de recordtijden per slag, per leeftijd en geslacht verbroken worden dan wordt daar aan het eind van jaar een certificaat voor gemaakt. Deze certificaten worden uitgedeeld aan de verschillende verenigingen en Veendam maakt daar een klein feestje door ze uit te reiken in het bijzijn van alle andere zwemmers en de ouders van De Brug. De certificaten, vergezeld van een bloemetje, werden uitgereikt door de trainers. Omdat Erik de Jong verhinderd was nam zijn vrouw Linda de certificaten en bloemen in ontvangst.