Kerken Veendam in actie voor Aleppo

VEENDAM - Aleppo is met de grond gelijk gemaakt. Vele duizenden mensen in Syrië zijn ontheemd en gevlucht. De mensen die het geweld hebben overleefd, hebben ontzettend hard hulp nodig, zeker nu de temperatuur er rond het vriespunt ligt. Komende week wordt daarom bij de Grote Kerk aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam een inzamelactie gehouden voor Syrische vluchtelingen.

Op de volgende tijden kunnen daar dekens en (warme) kleding worden gebracht: Donderdag 26 januari tussen 13.00 en 17.00 uur, vrijdag 27 januari tussen 09.00 en 17.00 uur en zaterdag 28 januari tussen 09.00 en 17.00 uur. De actie is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse gemeenten van Veendam en Wildervank, in samenwerking met Stichting Help Syrië.

Dit is een kleinschalige stichting die zich inzet voor Syrische vluchtelingen die voor het oorlogsgeweld zijn gevlucht en nu in armoede leven in vluchtelingenkampen. De stichting zamelt kleding en andere hulpgoederen in om het leed van de grote groep vluchtelingen wat te verlichten. Alle hulpgoederen worden door vrijwilligers ingezameld, gesorteerd en ingepakt. Bij elk transport zijn er medewerkers van de stichting persoonlijk aanwezig bij het uitdelen van de hulpgoederen in de vluchtelingenkampen, zodat alle goederen ook daadwerkelijk op de juiste plaats terechtkomen.