Fitte kinderen, gezonde tieners: Club Fit Wildervank helpt

VEENDAM - Steeds meer kinderen in Nederland, ook in de gemeente Veendam, hebben overgewicht. Voor een kind is het niet leuk om te zwaar te zijn. Wist je dat overgewicht ook nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind? In veel gevallen is moeilijk vast te stellen of een kind te dik is in aanleg of dat het te maken heeft met verkeerde voeding en weinig beweging.

Vaak is het een combinatie van beide. In de meeste gevallen zal beginnend overgewicht niet vanzelf verdwijnen met het opgroeien van uw kind. Kinderen die op jonge leeftijd al met overgewicht kampen, hebben een grotere kans om op latere leeftijd tegen hetzelfde probleem aan te lopen.

Club Fit Wildervank (CFW) wil ouders motiveren om samen met hun kind het probleem aan te pakken. Kinderen leren hier plezier te krijgen in bewegen en sporten. CFW biedt een cursus, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4-12 jaar met (beginnend) overgewicht. CFW bestaat uit een beweegprogramma van een aantal weken, waarbij de kinderen onder leiding van een fysiotherapeut gaan bewegen.

De lessen zijn gericht op kennismaken met sport- en beweegvormen, het ervaren dat bewegen leuk is en het maken van gezonde keuzes. Daarnaast gaan de kinderen kennismaken bij verschillende sportverenigingen in de gemeente Veendam waar zij aan een aantal lessen mogen deelnemen.

Het ouderprogramma bestaat uit vier bijeenkomsten die worden geleid door een diëtiste en een gezinscoach, waarbij thema’s binnen voeding en opvoeding centraal staan. Heb je al van alles geprobeerd om je kind naar een gezonder gewicht te brengen of denk je hierover na? Zou je wel wat ondersteuning kunnen gebruiken om een blijvende oplossing te krijgen voor dit probleem? Verheug jij je erop om samen met je kind te werken aan een gezond gewicht en een gezond vooruitzicht? Meld je dan aan bij Club Fit Wildervank via e-mail: info@fysiotherapietorenstraat.nl of telefonisch: 06–100 812 77.

De folder kunt u downloaden op de website van het Centrum voor Jeugd & Gezin in Veendam (www.cjgveendam.nl) of u kunt informeren bij Fysiotherapie Torenstraat, 06–100 812 77, Torenstraat 61, 9648 CS Wildervank.