Pieter Koolwijk schoolschrijver op De Sleutel

WILDERVANK - Schrijver Pieter Koolwijk had de kinderen van basisschool De Sleutel een paar keer flink voor de gek bij zijn entree als schoolschrijver. Eerst maakte hij ze wijs dat hij de schooltijger was. Even later speelde hij voor schoolreiger. Maar uiteindelijk werd hij binnengehaald als de schoolschrijver.

Koolwijk gaat een half jaar lang leerlingen helpen bij het lezen en schrijven. De schoolschrijver probeert met creatieve en leuke lessen de taalontwikkeoing van kinderen te stimuleren. In het verleden zijn goed resultaten geboekt met de schoolschrijver.

Ook op negen andere Groninger basisscholen gaan Schoolschrijvers aan de slag. Deelnemende kinderboekenschrijvers zijn onder anderen Aby Hartog, Anke Kranendonk, Manon Sikkel en Selma Noort. Een flink aantal betrokkenen was aanwezig bij de aftrap van het project Schoolschrijver: wethouder Jaap Velema, Arend Middelkamp van Biblionet Groningen, Alian Spelde en Wia Huisman van de bibliotheek te Veendam, Pieter en Wendy Koolwijk, Cornelia van Horn en Hanneke Moed trajcetbegeleiders van Biblionet en Mark Kramer van de stichting De Schoolschrijver uit Haarlem.