Stichting draagt herdenkingsstenen en archief over aan gemeente Veendam

VEENDAM - De Stichting Herdenkingsstenen Veendam-Wildervank draagt vrijdag de herdenkingsstenen en het archief over aan de gemeente Veendam. Wethouder André Hammenga neemt de herdenkingsstenen en het archief officieel in ontvangst in het gemeentehuis.

De Stichting Herdenkingsstenen Veendam-Wildervank heeft in de gemeente Veendam herdenkingsstenen gelegd. De herdenkingsstenen liggen bij de toenmalige woningen van joodse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekampen zijn omgekomen. Inmiddels is het project afgerond en wil de stichting de herdenkingsstenen en het archief overdragen aan de gemeente Veendam. Ook de website: www.shvw.nl wordt overdragen.

De stichting blijft wel voortbestaan en zal zich dan met name richten op een educatief programma voor scholen van het basis- en voortgezet onderwijs in Veendam en Wildervank. Het archief van de stichting Herdenkingsstenen Veendam-Wildervank is waardevol voor het gemeentearchief van de gemeente Veendam. Het archief is vanaf nu openbaar en beschikbaar voor inwoners en geïnteresseerden.