Ukkiemorgen: al 40 jaar een begrip

VEENDAM - In de jaren ’70 begonnen enkele moeders de Ukkiemorgen. Nog steeds is deze activiteit voor de kinderen van 2 tot 4 jaar een geslaagde activiteit. Op de dinsdag- en de donderdagmorgen zijn er kleine groepen van 10 tot 15 ukkies zodat ze allemaal voldoende aandacht van de zeer gemotiveerde vrijwillige ukkiejuffen kunnen krijgen.

Er wordt met de kinderen geknutseld, gezongen, spelletjes gedaan etcetera. Met een ruime keuze aan speelgoed, een buitenspeelplaats om te rennen en te fietsen en een zandbak om in te spelen, kunnen de kinderen samen spelenderwijs de wereld ontdekken. Alles binnen de speelzaal is erop gericht om het kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. De ukkie-ruimtes zijn door de GGD goedgekeurd.

Bij alles wat de juffen doen staat de privacy van u en uw kind voorop. Let wel: de ukkiemorgen is geen peuterspeelzaal, maar een ukkieactiviteit waar u 2 euro 50 per ochtend betaald voor de huur en knutselmaterialen. De enige verplichting is een donateurs/lidmaatschap van 15 tot 17 euro per jaar.

Is uw ukkie ook toe aan een leuke activiteit op de dinsdag- en donderdagmorgen geef hem of haar dan gauw op. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Voor inlichtingen kunt U contact opnemen met Sabrina Lieben. email ukkiemorgen@langeleegte.nl of zie www.langeleegte.nl.