Eric Clapton tributeband Claptunes in ‘t Keerpunt

SPIJKERBOOR - Op zaterdag 4 februari staat de band Claptunes in de gelagkamer van café ‘t Keerpunt. De band speelt, zoals de naam al doet vermoeden, werk van blueslegende Eric Clapton. Het optreden begint om 21 uur en de entrée is zoals gewoonlijk slechts 10 euro.

Vorig jaar speelde Claptunes voor het eerst in Spijkerboor en het optreden was zo succesvol dat een reprise niet uit kon blijven. Claptunes bestaat uit vier ervaren rasmuzikanten, met de energie van jonge honden. De band is in 2014 begonnen in een oefenhok. Het doel was om samen een bluesband te beginnen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton.

Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton-classics als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend. Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken. De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs. Een te gekke muziekbeleving!