Sampson en Martin in Blueprint

Veendam - Op vrijdag 10 februari wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java in Veendam. Deze keer met Carter Sampson & Dan Martin uit Oklahoma en in het voorprogramma Krzysztof Groen uit Veendam. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Oklahoma is de nieuwe hotspot voor americana en rootsmuziek. In de voetsporen van artiesten als Woody Guthrie, JJ Cale, Merle Haggard en vele andere grootheden dragen mensen als Jimmy LaFave, John Moreland, en John Fullbright de fakkel verder. Zo ook Carter Sampson, ook wel ‘the queen of Oklahoma’ genoemd. Zij begon als vijftienjarig meisje wat te experimenteren met geluid, vooral om de verveling te verdrijven. Al gauw bleek ze een gouden hand te hebben voor het schrijven van aanstekelijke en vaak ook ontroerende countrysongs. Haar platen, die ze afwisselend solo opneemt of met een band, vallen regelmatig in de prijzen en ze mag Ryan Adams tot een van haar trouwe fans rekenen.

Dan Martin komt uit Tulsa, Oklahoma en hij schrijft prachtige liedjes. Hij arrangeerde zijn liedjes in een eigen vorm van Americana, met een prominente rol voor de mandoline, de fiddle en de gitaar. Een beetje folk, een beetje country, een tikkeltje bluegrass misschien, maar het draait steeds om die intelligente liedjes.

Krzysztof Groen, frontman van Little Cash, is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze jonge Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus. Op zijn twaalfde pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson.

Iets anders: op woensdag 8 februari is er een interkerkelijke vrouwenochtend in Veendam. Op deze ochtend zal Anja van Oeveren komen spreken over: trouw. Hier denken de vrouwen over na op de interkerkelijke vrouwenochtend. Locatie: De Kandelaar, Dr. A. Kuyperstraat 46, 9645 AR Veendam. Aanvang: 09.30 uur.

Zondag 19 februari wordt weer een mooie vlomarkt gehouden in de Sorghvliethal te Veendam.

Dew organisatie verwacht weer een ruim aan bod van tweedehands goederen en waar momenteel erg vraag naar is: oude langspeelplaten, cassette bandjes en dergelijke.

In 2017 worden nog 2 markten gehouden op 12 maart en 2 april en eventueel een optie voor 23 april.

Zoals altijd worden de entree en deelnamekosten laag gehouden zodat deelname erg toegankelijk is.

Gemoedelijke sfeer, mooie verwarmde hal en een mooie kantine zijn de moeite waard voor een bezoekje.