Veendam krijgt een Longpunt

VEENDAM - Op 16 februari openen het Longfonds (voorheen Astma Fonds), Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Refaja) en het Ommelander Ziekenhuis Groningen het Longpunt Oost roningen in Veendam. Patiënten en hun partners kunnen daar zes keer per jaar terecht voor en informatieve themamiddag en het delen van ervaringen.

Longpunt Oost Groningen is het erde Longpunt in Groningen. Burgemeester Sipke Swierstra verricht de officiële opening van et Longpunt om 14.00 uur in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de oede Hoop 1 in Veendam.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het iekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.