Wie wint de Bosklopperbokaal?

VEENDAM - Welke roninger artiest wint de eerste Bosklopper Bokaal en wie wint de publieksprijs de Bé Wever Beker? Uitreiking op het Bosklopper Gala op vrijdag 10 februari in vanBeresteyn.

De Bosklopper Bokaal gaat naar het mooiste liedje die volgens juryleden Ingeborg Nienhuis, Carmen Schilstra, Louis van Kelckhoven Jan Glas en René Walhout uit alle liedjes die het afgelopen jaar op single verschenen en tien geselecteerde.

Dit zijn de genomineerde liedjes:

In de Nacht – Troebadoers/ Vrijhaid - Zuver Scheerwol / Trilploat - Wat Aans! Bonney - Jan Henk de Groot / Zondagmörgen – Swinder / t Laifste - Wia Buze Joapke Jong - Eva Waterbolk / De Rimpeling - Harry Niehof /Lözze Grond - Erwin de Vries / Te Min – Krödde.

De winnaar van de Bokaal met een geldprijs van € 1000, ( ter beschikking gesteld door de Rabobank), wordt aangewezen door de vakjury. Voor de winnaar van de Bé Wever Beker, waar een prijs van € 250,00 is gekoppeld, (uit een bijdrage van Bakker Assurantiën Winschoten) kan gestemd worden op de website van RTV Noord. Ook deze prijs wordt zaterdag 10 februari bekendgemaakt tijdens het Gala-feest in vanBeresteyn.

Dit wordt een avond in stijl, met rode loper, bubbels én zundoagse klaaier. Tijdens dit gala wordt er o.a. opgetreden door Bert Hadders en de Nozems, Herman Grimme, Hette Gubbels, Marlène Bakker en Erwin de Vries. Ook is er een moment van ‘community- zingen’ met het publiek op een bekend nummer van Ede Staal en is er na afloop een ‘na-feestje’ in de foyer met de bekende platenruiter Henk Scholte.