Concert voor behoud bijzonder orgel

MUNTENDAM - De Stichting van Oeckelenorgel organiseert zondagmiddag 12 februari een concert voor het behoud van het van Oeckelenorgel in de kerk van de protestantse gemeente, Kerkstraat 17, 9649 GM Muntendam, aanvang 15.30 uur.

Kamerkoor Arti Vocali uit Winschoten o.l.v. Jelke Hamersma en organist Jan Luth zijn de concertgevers. Om en om zijn zij te beluisteren. Arti Vocli zingt o.a. werken van Mozart, Gounod en Fauré, het van Oeckelenorgel zal volledig tot zijn recht komen op deze middag met stukken van o.a. Max Regner en Joh. Brahms door Jan Luth.

Op de site www.stichtingvanoeckelenorgelmuntendam.nl van de St.v.O. staat alle informatie over de concertgevers en het programma(bijlage). Een heel mooi programma waar u van harte voor bent uitgenodigd. Entree € 9,-- inclusief consumptie, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Jelke Hamersma studeerde als hoofdvak orgel en bijvak piano, studeerde koor- en orkestdirectie. Als organist en koordirigent werkzaam binnen het bisdom Groningen. Is docent algemene muziek-theoretische vakken, koordirectie en zang. Artistiek leider van Stichting Musicum Loppersum, dirigent van kamerkoor Arti Vocali en koren van Collegium Musicum Loppersum, dirigent van het orkest Suonare d’Amatori.

Jan Luth studeerde theologie, muziekwetenschap en kerkmuziek en orgel, doceerde aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Arnhem en concerteerde in verschillende Europese landen, Rusland en Japan. In 1986 promoveerde hij op een onderzoek naar de geschiedenis van gemeentezang en orgelbegeleiding in het Nederlandse Gereformeerde protestantisme. Is docent hymnologie en kerkmuziek. Organist van de Grote Kerk te Harlingen.