Layla M.

Veendam - De veelbesproken film Layla M. draait bij Filmhuis vanBeresteyn op 13 februari De 18-jarige Layla, een Nederlands meisje met Marokkaanse roots, sluit zich aan bij een groep van radicale moslims.

Ze komt in aanraking met een wereld die haar ideeën aanvankelijk koestert, maar haar uiteindelijk confronteert met een onmogelijke keuze. Layla M. is een film zoals in Nederland nog altijd te weinig wordt gemaakt. Inzichtelijk, uitgesproken en bovenal actueel.

‘Met Layla M. maakt Mijke de Jong een film zoals ze in Nederland nog altijd te weinig worden gemaakt’, aldus De Volkskrant. ‘Ook binnen haar oeuvre vol jonge, gebutste vrouwen en sociale thematiek (pesterijen in Bluebird, prostitutie en verwaarlozing in Het zusje van Katia, ouderloosheid en tienerzwangerschap in Joy) was een film nooit zo inzichtelijk, uitgesproken en bovenal actueel.’

Zaterdag 11 februari is er weer het Rondje Harkstede van 13 tot 16 uur.

De monumentale kerk. Hopelijk zal de kerk in 2017 aan de binnenkant worden gerestaureerd. Aanvankelijk werd gedacht dat de restauratie in januari zou beginnen.

Er moet echter eerst nog onderzoek plaatsvinden en dit is nog niet afgerond. Dit duurde de mensen van de boekenmarkt te lang, daarom hebben zij ervoor gezorgd dat de

boekenmarkt voor een tijdelijke periode terug is geplaatst.