Musea zijn tevreden over 2016

SLOCHTEREN/VEENDAM - De Groningse musea deden het goed in 2016. Ook in 2016 wist de bezoeker de weg naar de musea in stad en provincie Groningen te vinden. Het Veenkoloniaal Museum en de Fraeylemaborg deden ook goede zaken.

De Fraeylemaborg zag met name het aantal bezoekers aan het park toenemen. In het park werden van tien kunstenaars follies geplaatst: rare, romantische gebouwtjes die een Engelse landschapstuin als die van de Fraeylemaborg verrijken. ‘De opening van de follies heeft de aantrekkelijkheid van het landgoed vergroot. Een wandeling op de kronkelende paden in het park is nu nog spannender geworden, omdat de follies niet alleen van de buitenkant maar ook van binnen kunnen worden bezichtigd’, aldus het museum.

Het Veenkoloniaal Museum in Veendam kan terugkijken op een succesvol jaar. De tentoonstellingen ‘De Ploeg op papier’ en ‘Houtgetijden’, werk van Gordon Brown en Ibo Heeres, werden goed bezocht. Daarnaast kon het museum alle Vrouwen van Nu verenigingen afdeling Drenthe, in totaal 1404 dames, verwelkomen.

Ook de musea elders in de provincie zagen hun bezoek stijgen.