‘Ik kon niet meer bieden wat nodig is, nu wel’

VEENDAM - Het bedrijfje bestaat nog maar kort en heeft één klant, maar de oprichter van Prozorg Veendam gelooft in haar concept. Mariëlla Oldenburger: ,,Ik wil mijn bedrijfje klein houden, want alles wat klein is, maakt groter.”

Mariëlla Oldenburger (37) was werkzaam in een verpleegtehuis als verzorgende IG, maar na veertien jaar vond ze het tijd voor haar eigen bedrijfje: ,,Ik kon door alle veranderingen in de zorg mijn cliënten niet meer bieden wat nodig was,” vertelt Mariëlla. ,,Ik beloofde mijn cliënten dingen die ik niet waar kon maken en dat deed me verdriet. Ik sprak mijn frustraties uit naar mijn man en hij kwam met het idee om een eigen bedrijfje te starten.”

Mariëlla raakte enthousiast, liet zich informeren, en langzaam begon Prozorg Veendam vorm te krijgen. ,,Er kwam veel bij het opstarten kijken, maar ik ben er blij mee, ik ga nu fluitend naar mijn cliënt toe.” Met pretlichtjes in haar ogen: ,,Ik heb nog maar een cliënt, maar ik vind het fijn om het langzaam op te starten. Ik wil erin groeien en gelijk actie ondernemen op de dingen waar ik tegenaan loop. Ik wil groeien, maar het bedrijfje wel klein houden, want alles wat klein is maakt groter. Ik bedoel daarmee dat je bij grotere instanties sneller het overzicht verliest. Wanneer ik klein blijf kan ik het overzicht houden en optimaal zorg bieden. Mijn cliënten verdienen een plek op nummer één!”

Om goede zorg te kunnen bieden ging Mariëlla op zoek naar werknemers. Mariëlla: ,,Ik heb een lange tijd samengewerkt met Lena Meis (56), zij is een helpende. Ik wist meteen dat ik haar erbij wilde, ze is een goede kracht voor Prozorg, want ik weet wat ze kan. Kort daarna raakte ik in contact met Miranda Brongers (28) en Patricia Klinkhamer (35), een verpleegkundige en een verzorgende IG. Met beide dames had ik gelijk een klik.”

En die klik was er ook met hun eerste cliënt Anneke Kremers (73). Ze heeft dagelijks zorg nodig en is tevreden over Prozorg. Anneke: ,,Het zijn lieve meiden. Ze zijn vriendelijk, netjes en zien wat er moet gebeuren. De douche laten ze schoon achter en de vuile was wordt gelijk in de wasmand gegooid. Het gaat allemaal heel gemoedelijk.”

Ook vindt Anneke het fijn om nu maar een paar gezichten te zien en niet allemaal verschillende mensen. ,,Het voelt vertrouwd bij Prozorg en ik weet dat ik de ‘proefpersoon’ ben, maar dat bevalt me prima. Ik wil hun de ruimte en het vertrouwen geven om zich te mogen ontwikkelen.’’

Mariëlla hoopt binnenkort een paar nieuwe cliënten aan haar bestand toe te voegen. Prozorg werkt bij voorkeur met cliënten die een PGB hebben. Zij kunnen zelf kiezen welke zorgaanbieder ze willen inschakelen. Wilt u ook contact met Prozorg? Dan kunt u contact opnemen met Mariëlla op nummer: 06-36553267.

Door Yvonne de Noord

Mariëlla Oldenburger, Miranda Brongers en Anneke Kremers