Maranatha in het verkeerde bed

Veendam - Toneelgroep Maranatha uit Gieterveen, speelt op vrijdagavond 24 februari 2016 de klucht ’t Verkeerde Bed. Een komedie in drie bedrijven, geschreven door Roelof Steenbergen. De voorstelling is te zien in café De Driesprong in Gieterveen.

Tussen het tweede en derde bedrijf zullen er loten worden verkocht. Trekking is aansluitend aan het toneelstuk. Het verhaal: Hotelhouder Hendrik Jan Ganzepeper heeft een oogje op zijn inwonende serveerster, Marijke. Zijn vrouw is dit een doorn in het oog. Hij wringt zich dan ook in allerlei vreemde bochten om bij haar in de smaak te vallen! Als er door Hendrik Jan een bed in het voorcafe wordt gezet is dit het begin van allerlei hilarische verwikkelingen...

Aanvang: 20.00 uur. Entree: 4 euro. Extra voorstelling op zaterdagmiddag 25 februari om 14:00.

In de schoolvakanties en tijdens de Nationale Museumweek kunnen kinderen tot e met 16 jaar komen knutselen in het Veenkoloniaal Museum Veendam. Tijdens de knutselmiddagen gaan de kinderen eerst de werken van de kunstenares Els Amman bekijken. Daarna gaan ze, net als Amman zelf, aan de slag met verfrollers en penseel. De gemaakte werken mogen mee naar huis worden genomen.

Data: 22 en 26 februari, 5, 26 en 30 april vanaf 13.30 uur. Kosten: normale museumentree; geen extra kosten; museumjaarkaart en vriendenkaart geldig.

Terug in vanBeresteyn: de top countryband Savannah met de solisten Dick van Altena (ex-Major Dundee ) en Cor Sanne (tevens gastheer). Beide heren beschikken over ongelimiteerde feitenkennis en zij verklaren hun muziekkeuzes met anekdotes op humoristische wijze.

Het concert is, als voorheen, een muzikale reis terug naar de tijd dat country en rock & roll de wereld beheersten. De gouden jaren 50, 60 en 70 waarin Johnny Cash, Hank Williams, Buck Owens, The Everly Brothers, Buddy Holly, Don Williams, Jim Reeves,The Mavericks en vele anderen vele hits scoorden.

Na de show gaan de artiesten nog een half uurtje naar de foyer voor een ‘after party’ in een ‘sing-a- long’ vorm. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar voor deze voorstelling op 18 februari!

De donderdagavonden vanaf 2 maart tot 18 mei zijn in de foyer van Cultureel Centrum vanBeresteyn weer de Koopavondoptredens. Uitzonderingen zijn 27 april (Koningsdag) en 4 mei (Herdenking). Ook Juicy Lake treedt op.

Wat ooit begon als een promotieavond om bezoekers te laten kennismaken met het theater is na twaalf jaren uitgegroeid tot iets waaraan elk koor,orkest of artiest wil hebben deelgenomen.

Meer dan 250 keer hebben bezoekers uit de hele regio genoten van de optredens van artiesten uit het hele noorden. Ook dit voorjaar is er weer een gevarieerd programma met onder anderen Het Juicy Lake Koor, Groninger Senioren Harmonie, Simon Haaima, Accordeon orkest Dubbel Achtvoet en jong talent uit de regio.