Arthur Ebeling naar ‘t Keerpunt

SPIJKERBOOR - Op zaterdag 18 februari speelt Arthur Ebeling in de gelagkamer van café ‘t Keerpunt in Spijkerboor. Het optreden begint om 21 uur en de entrée bedraagt 10 euro.

Arthur Ebeling staat bekend als één van de meest authentieke, indrukwekkende, allround rhythm ‘n blues gitaristen en singer- songwriters van Nederland. Met verschillende virtuoze technieken en een prachtige sound bespeelt hij zijn geliefde Gretsch-gitaar. Arthurs muziek is een unieke, herkenbare, tijdloze verrassende mix van aanstekelijke rhythm ’n blues, rock ’n roll en country-blues met een jazzy sausje.

Arthur Ebeling is geboren in Amsterdam. Hij bouwde zijn eerste drumstel toen hij nog op de kleuterschool zat. Toen Arthur 6 jaar oud was, leerde hij gitaar spelen. Op zijn 16e verliet hij school voor een fulltime bestaan als rock’n roll muzikant. En nog steeds hij is een grootmeester in het bespelen van zijn gitaar.

Tijdens zijn muzikale carrière speelde hij in diverse bands zoals, waaronder De Dijk. In 1984 vormde hij zijn eigen formatie, Jump! Dickie Jump! waarmee hij in 1984 twee albums maakte: Jump! (Rockhouse 1985) en Goin’ Out (Idiot Records 1987). In 1990 besloot Arthur om als solo-artiest verder te gaan. Hij tourde in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Brazilië, Spanje en diverse andere exotische oorden en opende onder meer voor Buddy Guy. Tot nu toe zijn er 4 solo albums van zijn hand verschenen: Simple Man (Dureco 1993), Piggy Dog (Dureco 1995), Rainy Night in Paris (Basta 1998) en Dreams (Basta 2002).