Breehorn geniet van Henk Wijngaard

VEENDAM - Voor de zesde maal organiseerde Breehorn, Bruisend Hart Veendam een muzikale middag op Valentijnsdag. Dinsdagmiddag was er voor 55-plussers van de wijk Sorghvliet in Veendam een gezellige middag waarin de Groningse Henk Wijngaard (70) voor een onvergetelijke middag zorgde.

Henk Wijngaard is voor veel ouderen een goede bekende. In 2016 vierde Henk zijn 40-jarig artiestenjubileum. De bekendste hit is misschien wel ‘Met de vlam in depijp’.

Voor de 99-jarige mevrouw Bulthuis was het genieten, ze zong de liedjes nog gezellig mee. Voor oud-schoolmeester Bert Haan was het een weerzien na vele jaren. ,,Ik kende Henk Wijngaard al toen hij een jochie van 6 jaar was.’’

MFC de Breehorn is het ‘activiteitenhart’ voor de wijk. In en om MFC De Breehorn worden het gehele jaar door diverse activiteiten georganiseerd. MFC De Breehorn is er namelijk voor de buurt en de buurt is belangrijk voor MFC de Breehorn.

Zorggroep Meander, Noorderpoort Veendam, Winkler Prins en Compaen werkten op 14 februari zes jaar formeel samen om de sociale contacten tussen jongeren, cliënten van de Breehorn en senioren uit Veendam te stimuleren. De activiteiten zijn gericht op welzijn, ontspanning en themagerichte activiteiten. Onder andere een kookcafé, bewegen met ouderen, sjoelen, koersbal en nog veel meer.

Ook organiseert Bruisend Hart grote activiteiten, zoals een jaarmarkt, ontspanningsavonden en thema-avonden. Bij alle activiteiten die worden georganiseerd, ondersteunen de leerlingen van de beide scholen. Woonzorgcentrum MFC de Breehorn is onderdeel van ZorggroepMeander.