Flash zoekt Munten

VEENDAM - en daarmee een mooi bedrag voor hun sportvereniging op te halen. Zo ook Flash Veendam uit Veendam.

,,Wij zijn heel blij met de actie. Het is heel leuk om met je vereniging de schouders eronder te gaan zetten om zoveel mogelijk muntjes te sparen en dat doen wij door middel van verschillende acties. We proberen zoveel mogelijk mensen te stimuleren om naar de Poiesz te gaan en voor ons munten te gaan verzamelen”, vertelt Detty Uil, voorzitter van de activiteitencommissie van Flash Veendam.

Een van de acties die de volleybalvereniging organiseerde, was de verkoop van de Poiesz-weekaanbieding op de tribune. ,,De gevulde koeken waren in de aanbieding en we kregen vijftien muntjes extra per pakje. Met de jeugdleden zijn we de hele zaterdagmiddag koeken gaan verkopen op de tribune en daar hebben we 1350 muntjes mee verdiend.”

Met de opbrengst van de Poiesz-actie gaat Flash Veendam leuke dingen doen voor de jeugd. ,,Zo organiseren we onder andere een pietendisco, eieren verven en beachvolleyballen op het strand bij Borgerswold.” De volleybalvereniging telt zo’n 500 leden, waarvan 120 jeugdleden. ,,Onze vereniging is net een grote familie, er heerst een hele leuke gezellige sfeer.”

Het was dan ook niet moeilijk om de jeugd te activeren voor deze Poiesz-actie. ,,Als wij onze actie mogen promoten in de supermarkt, dan nemen we veel jeugdleden mee. Het was totaal niet moeilijk om jeugdleden te vinden die dat wilden doen. Ook nemen we ons beachbalnet en beachbal mee en gaan we volleyballen aan de zijkant van de winkel. Met wat muziek erbij en wat lekkers, wordt het een gezellige dag.”

De Jeugd Sponsor Actie van Poiesz wordt afgesloten door het Jeugd Sponsor Gala dat 7 april plaatsvindt in het WTC Expo in Leeuwarden. Deze avond worden de cheques uitgereikt aan de sportverenigingen en zijn er optredens van aansprekende artiesten. Per sportvereniging worden er acht jeugdleden uitgenodigd.