Rein de Graaff en gasten naar vanBeresteyn

VEENDAM - Rein de Graaff geeft zondag 26 februari (15 uur) zijn jaarlijkse concert in vanBeresteyn in Veendam. Voor het concert Bariton Explosion nodigde Rein de Graaff twee grote muzikanten uit waaronder Gary Smulyan.

Door de jazzcritici al vele jaren achtereen gekozen tot de beste baritonsaxofonist aller tijden. Smulyan heeft vele saxofoonsecties verankerd met de geweldige lage klankkleur van zijn baritonsaxofoon. Hij speelde in big bands als die van Woody Herman en het Mel Lewis Jazz Orchestra en werkte met Dizzy Gillespie, Stan Getz, Ray Charles en vele anderen.

De tweede gast is de jonge veelbelovende trompettist Gidon Nunes Vaz. Hij is één van de grote talenten van de nieuwste generatie Nederlandse jazzmusici. Opmerkelijk is het dat hij al deel uitmaakte van verschillende bigbands van naam, zoals The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Kenners voorspellen hem een grote toekomst in wereld van de jazz.

Als gebruikelijk musiceren zij met de bezielende begeleiding van onze eigen Rein de Graaff en zijn mede musici bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke.