Borgerswold krijgt een klimbos

VEENDAM - Borgerswold krijgt een klimbos. Eindelijk is de kogel door de kerk, er kan worden gestart met de aanleg in recreatiegebied Borgerswold in Veendam.

Begin 2016 zijn de Veendammer ondernemers Wouter van Riet en Sievert Uneken gestart met Borgerswold-Experience BV. Een nieuwe onderneming die zich bezig houdt met verschillende outdoor-activiteiten. Het eerste jaar in Borgerswold is voor beide ondernemers goed verlopen. Voldoende aanleiding om demogelijkheden voor een klimbos te onderzoeken.

Om het mogelijk te maken is er een beroep gedaan op het LEADER-regeling voor de regio Oost-Groningen. Afgelopen week is er een definitieve toezegging gekomen hiervoor en kan dus worden gestart met het project.

Op de locatie bij de voormalige vuilstort worden een drietal uitdagende klimroutes geïnstalleerd op diverse hoogtes. In een van de drie routes wordt een zip-lijn aangelegd die over het water gaat. Het gehele parcours wordt gezekerd, maar je ervaart wel de echte klimbelevenis.

Er wordt keihard gewerkt om het geheel medio april operationeel te hebben. Goede vrijdag 14 april as. zou een mooie dag voor de opening zijn! Op de facebookpagina van Borgerswold ontwikkelingen nauwkeurig volgen.