‘Ik wil zien hoe het er onder water uitziet en lekker lang onder blijven’

VEENDAM - In de voorjaarsvakantie gingen zesduizend mensen naar het zwembad Tropiqua. Logisch ook, want er was van alles te doen: er was een ballonartiest, je kon in een aqua-bal over het water lopen, persluchtduiken, naar de spelletjesmiddag en naar de clinic van zwemclub Bubble.

En dat waren er ook nog honderd kinderen die gratis naar het zwembad mochten! De organisatie en uitvoering van deze feestweek is onderdeel van het takenpakket van badjuf Janet: ,,Het was ontzettend druk, deze week. Woensdag was de drukste dag van dit jaar tot dusver, met 1550 bezoekers. We hopen met het organiseren van uiteenlopende activiteiten zoveel mogelijk aan te sluiten bij verschillende leeftijdsgroepen.”

Langs de kant van het zwembad staat Liam van 8 jaar. Hij mag straks meedoen met de volgende duik-ronde en is alvast erg enthousiast. ,,Ik wil zien hoe het er onder water uitziet en lekker lang onder blijven, net als een vis. Ik durf ook wel naar de bodem en misschien vind ik wel iets moois! Misschien wel een gouden ketting! Die luchtfles lijkt me wel zwaar maar in het water ben je sterker, mama kan mij met een hand dragen als we in het water zijn.’’

Door Annemiek Wiechers