Wie helpt vluchtelingen in Veendam?

VEENDAM - Om vluchtelingen op te nemen in onze samenleving is de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk. Daarom is Compaen op zoek naar inwoners in Veendam die het leuk vinden om praktische hulp te bieden aan een vluchteling.

Compaen heeft de opdracht van de gemeente om vluchtelingen die een verblijfstatus (statushouder) hebben gekregen te huisvesten en ze daarna te adviseren en te begeleiden bij het integreren in de samenleving van Veendam.

Wij zijn nu vooral op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om praktisch bezig te zijn. Die samen met een statushouder de inrichting van het huis verzorgen. Een statushouder heeft twee weken de tijd om te verhuizen uit het AZC naar een woning in de gemeente. Dit betekent dat de vrijwilliger twee weken intensief bezig is om de statushouder te begeleiden en te adviseren bij het inrichten van de nieuwe woning.

Compaen biedt vrijwilligers informatie en advies bij het uitoefenen van hun werkzaamheden. Dat kan individueel maar ook samen met andere vrijwilligers. Heeft u interesse en/of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Karin Siekman of Marlies de Laat, Stichting Compaen telefoon: (0598) 698 119.