Sfeervol koffieconcert in Albatrosgebouw

NIEUWE PEKELA - Laurens Schreuder (zang) Alex Staal (piano) Henk Puister (Groninger dichter) geven zondag 19 maart (11.00 uur) een koffieconcert in het Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela tijdens de Meert Moand Dialectmoand. Ze brengen Groningstalige luisterliedjes, afgewisseld met poëzie.

Laurens Schreuder is vooral bekend van mannenkoor Albatros, waarin hij met zijn prachtige bariton-stem ook vaak als solist optreedt. Hij zingt vanmorgen in zijn moedersstaal en laat horen dat hij een van de beste vertolkers is van het repertoire van Ede Staal.

Alex Staal is pianist, componist en arrangeur en begeleidt vele artiesten op de piano. Het tweetal wordt vaak gevraagd de liedjes van Ede Staal te brengen. Naast tientallen nummers van Gronings meest populaire zanger Ede Staal , hebben de heren een keur aan andere streektaalliedjes.

Henk Puister vertolk al dertig jaar poëzie, verhalen en liedteksten. Ook publiceert hij in kranten en tijdschriften en verzamelbundels. Hij is vaste medewerker van het Streektoalprogramma Touzeboudel op de radio. Verder leest hij regelmatig voor uit eigen werk.