Ashido scoort in Drachten

VEENDAM - Vandaag hebben zeven vechters van Ashido karate Veendam meegedaan aan de open Nederlandse kampioenschap full contact karate. Met 95 vechters uit Nederland, Duitsland en Polen, er werd gevochten op een zeer hoog niveau.

Als eerste was Jodie de Vries aan de beurt. Zij vocht zichzelf naar een tweede plaats in haar poule. Daarna waren Tugce Kulac en Xamira Kuiper aan zet in een poule van vier vechters, helaas moest Xamira vroegtijdig stoppen vanwege overmacht, in deze zelfde poule eindigde Tugce op de eerste plaats waarmee zij dus kampioen is in deze gewichtsklasse.

Hierna waren Acelya Kulac en Lois de Vries aan de beurt ook in een poule van vier vechters, helaas moest Lois deze poule vroegtijdig beëindigen vanwege een ongeoorloofde techniek van een van de tegenstanders, Acelya vocht zichzelf ondanks zeer hoge weerstand van de overige tegenstandsters naar een tweede plaats. Helaas was Kevin Blik bij een één na laatste partij dermate geblesseerd geraakt waardoor hij de laatste partij vroegtijdig moest staken en daardoor net naast de prijzen greep.