Peuterbioscoop

Veendam - In vanBeresteyn is op zondag 12 maart een peuterbioscoop met de film Masha en de Beer. De Peuterbioscoop in vanBeresteyn begint om 10.30 uur. Het is een mooi moment om de allerkleinsten kennis te laten maken met een bioscoop. Het licht in de zaal wordt niet helemaal gedimd en het geluid staat iets zachter.

Deze keer wordt de film Masha en de Beer vertoond. De lieve Masha probeert vrienden te worden met een beer, maar in het begin gaat het niet gemakkelijk. Toch kunnen de twee na een tijdje niet meer zonder elkaar. Natuurlijk krijgen de kinderen ranja, iets lekkers én een echt bioscoopdiploma.

Het podium van Jazz op Zondag in VanSlag in Borger is op zondag 12 maart (van 15 tot 18 uur) voor zangeres Francien van Tuinen. Sinds Francien van Tuinen in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won, heeft ze een uitgebreid en veelzijdig oeuvre opgebouwd.

Na Tuindance (1998), Despina’s Eye (2000) en A Perfect Blue Day (2003), verscheen in 2005 het voor een Edison genomineerde album Muzyka. De klassieke composities werden door gitarist Jesse van Ruller gearrangeerd en door Van Tuinen van tekst voorzien.

Ze sloeg in 2015 nieuwe wegen in met haar album Countrified.