50 Plus brengt werkbezoek aan Veendam

VEENDAM - Afgelopen week bracht Corrie van Brenk, als vierde geplaatst op de kandidatenlijst van 50 plus-partij voor de komende verkiezingen,een werkbezoek aan Oost-Groningen.

Allereerst bracht ze een bezoek aan Wedeka-bedrijven in Veendam om zich op de hoogte te laten stellen van de problematiek rondom de WSW bedrijven in Oost Groningen.

Aansluitend bracht ze een bezoek aan het bedrijf EDC , een snel groeiende onderneming in Veendam, die producten afzet zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt. Daarnaast biedt dit bedrijf ook kwetsbare groepen zoals Wahjongers en langdurige werklozen kansen op vast werk.

Maar ook goed opgeleide jongeren kunnen binnen dit bedrijf werk vinden waardoor ze niet naar elders hoeven te vertrekken. Van Brenk maakte als landelijk bestuurder FNV Zorg en Welzijn deel uit van de top van de vakbeweging en was de laatste voorzitter van de bond AbvaKabo. Van Brenk heeft een grote ervaring op het gebied van de arbeidsmarkt, pensioenen en zorg. Ze wil zich met name inzetten voor een arbeidsmarkt waar iedereen eerlijke kansen heeft op een volwaardige betaalde baan.