Zuidwending naar finale Klimaatstraatfeest

VEENDAM - Zuidwending en Ommelanderwijk in Veendam zijn door naar de finale van het HIER Klimaatstraatfeest en staan op dit moment in de top tien van de landelijke competitie.

Dat betekent dat zij nog steeds kans maken op de hoofdprijs; een feestbudget van maar liefst €5.000. Omdat Ommelanderwijk-Zuidwending ook een Buurkrachtbuurt is, maken zij kans om dubbel in de prijzen te vallen.

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden Nederlanders met elkaar in actie om energie te besparen. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “De finale van de negende editie van het Klimaatstraatfeest is aangebroken. Nu komt het er echt op aan want er kan nog van alles gebeuren! Om de spanning nog een beetje extra op te bouwen, is het scorebord vanaf nu tot de bekendmaking van de winnaars niet meer zichtbaar op de website.”

Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie strijden straten tegen elkaar en in de groepencompetitie doen alle andere soorten groepen mee, bijvoorbeeld sportclubs, collega’s of vriendengroepen. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt: