Lezing over aardappels en dahlia’s

VEENDAM - Maandag 20 maart 2017 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Brian Kabbes. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen 2 euro. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Brian Kabbes is een kweker van tuinplanten met een natuurlijk karakter. Om aan nieuw plantmateriaal te komen maakt hij verre en minder verre tuinreizen. Op zijn kwekerij in Suameer werkt hij zonder chemische bestrijdingsmiddelen en milieuvriendelijk. Het is zelfs mogelijk om uw gebruikte potten bij hem in te leveren, hij maakt ze schoon en hergebruikt ze dan weer. De lezing zal gaan over aardappels en dahlia's. Op het oog een wonderlijke combinatie, maar toch zijn er overeenkomsten. Beide zijn knoldragende planten die in een ongelooflijke verscheidenheid voorkomen. Er zijn reuzen en dwergen in felle kleuren en pasteltinten. Tijdens de diavoorstelling maakt u eerst kennis met de veelzijdigheid in kleur en vorm van de aardappel en haar boeiende familieleden. Vooral de oorspronkelijke aardappel uit de Zuid Amerikaanse Andes komt ruim aan bod, maar ook de familieleden uit de sier- en moestuin worden niet vergeten. Na de pauze is een andere knolvormende plant aan de beurt; de dahlia. Heel bekend zijn de vaak dubbelbloemige tuindahlia's in bonte kleuren, maar ook hier zijn de oorspronkelijke wilde voorouders minstens zo interessant.