Raymond Brouwer wint finale Odd Fellows

SAPPEMEER/VEENDAM - Veendammer en Winkler Prins leerling Raymond Brouwer is tijdens de finale winnaar geworden van de Odd Fellow Jeugdprijs die vrijdagavond plaatsvond in het Odd Fellowhuis te Sappemeer.

Raymond Brouwer gaat, met 4 winnaars uit andere districten uit Nederland, op kosten van de Odd Fellows van 15 tot 25 juli 2017 naar de VS en Canada. Er nemen ook leerlingen uit Scandinaviė, Zwitserland en de VS en Canada aan deel.

Zij zullen daar een rondreis maken langs de oostkust via Washington, NewYork/Broadway en Ottawa. Het hoogtepunt is een driedaags bezoek aan het gebouw van de Verenigde Naties met rondleidingen en informatie.

Hij mocht de prijs van de winnaars van vorig jaar in ontvangst nemen,wethouder Andre Hammenga feliciteerde hem als eerste namens de gemeente Veendam. Het betrof een essaywedstrijd voor leerlingen van de vijfde klas van de vijf VWO-scholen in het district van de Odd Fellows die al 20 jaar wordt georganiseerd. Raymond was met nog drie kandidaten via voorrondes geselecteerd. Twee meisjes en een jongen van het Dollard College in Winschoten, het UbboEmmius College in Stadskanaal en de Rijks Scholen Gemeenschap in Ter Apel. De reis is in het kader van de UNP, de United Nations Pilgrimage for Youth. Leerlingen die deze reis in het verleden hebben gemaakt, spreken over de reis van hun leven.