Subsidie voor Airco-Fin

NIEUWE PEKELA - et Groningse bedrijf Airco-Fin uit Nieuwe Pekela investeert in een nieuwe machine waarmee zogenaamde gevinde buizen worden gemaakt. De gevinde buizen zijn onderdeel van koelinstallaties voor bijvoorbeeld olie of gas, die door de buizen worden vervoerd.

Door de aankoop van deze machine kan het bedrijf een nieuw product leveren in combinatie met buizen met een lengte van bijna 14 meter lang. Airco-Fin is daarmee het enige bedrijf in Europa die dit kan. Vanwege het innovatieve en duurzame karakter van deze investering, geeft de provincie Groningen vanuit het programma Groningenatwork hieraan een subsidie van 50.000 euro.

De reden van deze investering is de aantrekkende vraag van de markt. De machine maakt de gevinde buizen met behulp van een speciale techniek. Door deze techniek wordt de oppervlakte van de buis vergroot en daarmee ook de koelcapaciteit. De machine wordt speciaal voor het bedrijf veertien meter lang gemaakt in plaats van de huidige standaard van twaalf meter. Airco-Fin wordt daarmee de enige producent van deze lengte in Europa.