Mevrouw Nieman weer in lentesferen

VEENDAM - Het lentezonnetje heeft zich al volop laten zien. In het voortuintje van mevrouw Nieman is het al volop lente. Ook heeft ze haar tuintje weer helemaal in paassferen gebracht.

Vier jaar heeft ze dat niet meer gedaan sinds het overlijden van haar zoon. Ze had hem drieënvijftig jaar verzorgd. Maar dit jaar heeft ze de draad weer opgepakt, ook omdat haar zoon dat vast mooi zou hebben gevonden. Haar kinderen en kleinkinderen hebben haar aangemoedigd om de tuin weer paasbest te versieren. Zoals ze als vanouds ook ieder jaar voor haar kinderen deed.

Van de buren en bekenden zijn er leuke reacties op gekomen, zoals bij de supermarkt. Tijdens de kerstperiode is de tuin helemaal in stemmige kerstsfeer. Aan oliebollen bakken begint ze maar niet meer. Dat was vijftig jaar voor een vol huis. Mevrouw Nieman is een echte mensenmens en houdt van gezelligheid. Ze heeft veel aanloop en leuke buren die ook om elkaar denken. Af en toe wordt een gezamenlijke busreis ondernomen. Zoals naar Amsterdam met rondvaart door de grachten. Voor binnenkort staat Beverwijk op het programma.

Haar broer heeft voor in de tuin een speciale hark gemaakt. Het duurt wel wat langer en ze gaat af en toe even pauzeren. Maar mevrouw Nieman redt zich nog prima. Ze heeft vaste planten, en binnenkort worden de bakken weer met bloemen gevuld. Met het lentezonnetje was het voor het eerst weer lekker buiten genieten. Met een kop koffie en het krantje erbij.

Door Henk Drenth