Dampende bluesnight in vanBeresteyn

Veendam - Gina’s band of blues, The Veldman Brothers, Herbie & Guitar Ray Blues. De line-up van de Bluesnight in vanBeresteynbestaat uit drie uitstekende bands uit de regio.

Gina’s band of blues staat altijd garant voor een onstuimig en swingend optreden. We kennen Gina van haar onnavolgbare Janis Joplin songs. Het repertoire bestaat verder uit eigen werk gecombineerd met covers, lekkere shuffles, dynamische bluesrock en funky beats.

The Veldman Brothers is een band die is geformeerd rondom de broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang). Samen vormen ze het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar staan ze aan de top van de Nederlandse bluesscene. Samen met Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums brengen de mannen de blues met veel beleving, passie, energie en enthousiasme. Het repertoire is beïnvloed door onder meer The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith en The Fabulous Thunderbirds.

Herbie & Guitar Ray gaan, gewapend met vintage-instrumenten, het publiek te lijf met blues, ragtime & swing. Herbie was in 2013 winnaar van het beste bluesduo in Nederland en speelde in 2014 in Memphis tijdens de IBC. Raymond Nijenhuis begeleidt vele nationale en internationale artiesten en is een enorm veelzijdige muzikant. Herbie is genomineerd als beste harmonicaspeler in 2013. In 2015 werd hij gekozen tot winnaar op NK straatmuzikanten in Elst en winnaar van de straatmuzikantenblues in Alkmaar.