Juwelier Bakker deelt kostbare prijzen uit

VEENDAM - Juwelier Sirp Bakker in Veendam bestond in februari 60 jaar. Voor die feestelijke gebeurtenis had de juwelier een wedstrijd uitgeschreven.

Wie voor het bedrag van 19.57 iets kocht, dong mee naar een van de tien prijzen, met als hoofdprijs een gouden ring met briljant ter waarde van 800 euro. Maandag werden de prijzen uitgereikt. De hoofdprijs een gouden ring met briljant ter waarde van 800 euro ging naar mevr. Alie Niezen uit Veendam.

De overige negen gelukkige prijswinnaars zijn: familie Hoiting, Petra Hiemstra, Gea Snijders, mevr. Jonker, uit Veendam, familie Roel Hummel, en F. Boswijk uit Wildervank, Wija Kruize, Eelje Bakker uit Muntendam en Sietse Lieben uit Gieten.

Het was 2 februari 1957 dat uurwerkhersteller Sirp Bakker besloot een eigen juwelierszaak te beginnen aan het Beneden Oosterdiep.

Het was 1998 toen zoon Peter Bakker de zaak overnam. ,,Als kleine jochie liep ik al in winkel, en sinds 1985 was ik ook werkzaam in de zaak, want wat vader deed wilde ik ook doen.”

Juwelier Sirp Bakker is dan ook een begrip in Veendam en wijde omgeving. Peter Bakker onderscheidt zich van andere juwelierszaken, omdat hij reparaties aan huis doet. En uiteraard is de service en de vriendelijkheid nog altijd vertrouwd aanwezig. De hele maand februari staat in het teken van het 60 jarig jubileum,