Jubileum Toeterrit

VEENDAM - ,,Dit is voor mij, als organisator van deze toertocht, de laatste. Het was een heel bijzondere periode met een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar het is nu, na 25 jaar, tijd om te stoppen. We gaan dit jubileum dan ook uitbundig vieren en om te beginnen krijgt iedere deelnemer bij inschrijving een mooie.”

,,Het startsignaal, een flinke stoot op een koperen scheepstoeter, wordt om 11.00 uur gegeven door Sipke Swierstra, de burgemeester van Veendam. De eerste aanmelding kwam uit onverwachte hoek en wel van niemand minder dan de bekende, of moet ik misschien zeggen beruchte, Evert Baptist uit Vriescheloo op zijn Zündapp. Hij zal ons op zijn manier vermaken met zijn grappen, grollen en gezang. We hebben met Evert afgesproken dat hij zich zal gedragen, maar of dat ook gebeurt is nog maar zeer de vraag!”

,,Onze eerste stopplaats is bij de Blauwestad Hoeve in Midwolda, dit is een monumentale Oldambster boerderij uit 1879, en hier houden wij onze lunchpauze. Onderweg is natuurlijk ook weer veel te zien. Vooral de tweede stop in Oude Pekela is erg interessant. De oude Stork stoommachine uit 1929 is in bedrijf te zien. Let ook vooral eens op het vele werk dat hier door de vrijwilligers is verzet en nu nog steeds! Ook is er iemand aanwezig van de firma Hempflax, eigenaar van het gebouw, die iets kan vertellen over de verwerking en toepassing van hennepvezels.”

,,Bij terugkomst in Veendam worden we feestelijk verwelkomd met muziek van het dweilorkest De Dwaarsliggers die gestoken zullen zijn in toepasselijke kledij.”