René Paas op vertrouwd terrein in Veendam

VEENDAM - Commissaris van de Koning, René Paas bracht vrijdag een werkbezoek aan Veendam. Vertrouwde grond voor de commissaris.

Burgemeester Sipke Swierstra vertelde tijdens het werkbezoek over een groot aantal onderwerpen die in de gemeente spelen. Van woningbouw tot en met de economische ontwikkeling. Vervolgens toog men naar Energy Stock om kennis te nemen van de ontwikkelingen die daar momenteel plaatsvinden. En over de rol die Energy Stock denkt te kunnen spelen in de energietransitie voor de komende jaren.

In het stadion aan de Langeleegte werd het werkbezoek met een informele lunch afgerond met raadsleden. De burgemeester memoreerde ook historische locatie. Deze locatie krijgt met de ontwikkeling van onderwijs en sportpark een heel nieuw perspectief.

De commissaris vertelde dat Veendam voor hem en zijn vrouw een heel aangename klank heeft. Zijn vrouw heeft in Veendam haar jeugd doorgebracht. Het is ook zeer vertrouwd terrein voor hem. René Paas heeft op weg naar zijn schoonouders regelmatig langs, of door, de Langeleegte gefietst.

Wat de commissaris tijdens zijn werkbezoek heeft gezien is vooral de energie. In hoe er omgegaan wordt met huizen en wat er daar aan vast zit. Hoe er met het centrum omgegaan wordt, en in waar de winkels worden geconcentreerd. En waar dus ook niet.