‘Het is kloar’ voor Dick

VEENDAM - Hij heeft na 40 jaar Rabobank vrijdagmiddag zijn maatschappelijke carrière beëindigd en afscheid genomen tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie.

Het was tijdens zijn keeperscarrière bij SV Veendam, dat voormalig AVEBE-directeur Roelofs (toen ook voorzitter van de profclub) ervoor zorgde dat Ploeger eens na moest gaan denken om bij de Rabobank te gaan solliciteren.

Ploeger begon zijn carrière als bijkantoorhouder in Muntendam, en ging bij de mensen langs om hypotheken te verkopen, en dat alles zonder computer. ,,Achteraf de mooiste tijd, nu hebben we allerlei rapporten en automatisering wat maar door gaat, en bijna geen klant meer die in een bankgebouw komt. Vroeger was een bankgebouw de plek voor een sociaal praatje, het dichtbijgevoel ging steeds verder achteruit”, blikt Ploeger terug.

In die veertig jaar heeft Ploeger allerlei functies gehad, van kantoorhouder tot directeur, en de laatste periode Private Banking, maar heeft nooit de ambitie gehad om te vertrekken, integendeel, ik mag hier graag werken en wonen ‘ik ben iemand van een duurzame relatie en niet van het korte succes’.

In zijn afscheidsspeech zei de vertrekkende Dick Ploeger te overwegen een bloedtransfusie te nemen, om zijn Rabobank bloed te vervangen, want ‘het is kloar’.