Internationale plantenfair met topkwekers en bekende kunstenaars

MEEDEN - Op zaterdag 8 en zondag 9 april barst voor tuinliefhebbers het voorjaar los. Dan vinden bij Tuingoed Foltz in Meeden de Noordelijke Kwekerijendagenplaats, de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van Noord-Nederland.

Ongeveer veertig geselecteerde deelnemers uit Nederland en Duitsland – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren op het terrein van Foltz alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar. Dit jaar met bijzondere gasten als Henk Helmantel, Maya Wildevuur en Hanneke Kappen.

De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe enonbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 4000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

De Kwekerijendagen bieden ook een podium aan natuur-gerelateerde beeldende kunst.Heel bijzonder belooft het publieksinterview te worden van Hanneke Kappen met Henk Helmantel (zaterdag, 14.00). Maya Wildevuur is zaterdag als painter in residence schilderend aanwezig is. Alinda Ottens exposeert haar monumentale cortens-stalen beelden in de tuinen van Foltz.