Roep om aanpak gevaarlijk kruispunt

VEENDAM - Het was weer raak, afgelopen woensdag, 29 maart 2017. De omwonenden van het kruispunt Poststraat-C.W. Lubbersstraat-Apollolaan in Wildervank werden opgeschrikt door een ernstig ongeluk waarbij twee auto’s betrokken waren. Naast veel blikschade moest een van de bestuurders gewond afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Het is niet de eerste keer dat het op deze plek verkeerd gaat. Pé Langen van de gemeentelijke politiek partij VUK vindt dat het hoog tijd wordt om iets te doen aan het gevaarlijke punt. ,,Wij zien dat handhaven van de huidige situatie slechts kan leiden tot telkens nieuwe ongelukken en willen dat het meest slechte scenario, een ongeluk met dodelijke afloop, absoluut voorkomen wordt. Het is tijd om in te grijpen.”

Het liefst ziet het VUk een soort rotonde waarbij het verkeer via een verplichte rijrichting door de C.W. Lubbersstraat -de Nijverheidsstraat -de 11 e Laan - de Apollolaan - Poststraat geleid wordt. ,,Deze mogelijkheid is eenvoudig te creëren nu de bebouwing aan de Elfde Laan is gesloopt en er voldoende ruimte is voor een dergelijke verkeersmaatregel.”