Leerlingen Winkler Prins ontvangen ruim 100 buitenlandse gasten

VEENDAM - De internationaliseringsweek van Winkler Prins is begonnen! Bijna 100 leerlingen uit Boedapest, Cervera, Montalbano, Palma en Vallbona brengen deze week een tegenbezoek aan Winkler Prins.

In december en januari bezochten WP-leerlingen uit havo- en vwo 4 Hongarije, Italië en Boedapest. Ze verbleven er in gastgezinnen met leeftijdsgenoten en maakten zo van binnenuit kennis met het dagelijks leven van de Spanjaarden, Italianen en Hongaren. Nu is het tijd voor een tegenbezoek aan Nederland. De buitenlandse leerlingen logeren bij gastgezinnen in Veendam, Pekela en Menterwolde, bij de leerlingen die zij zelf een half jaar geleden te gast hadden.

Maandagochtend heette burgemeester Sipke Swierstra van Veendam de leerlingen van harte welkom, waarna hij hun vragen over Veendam, het Nederlandse schoolsysteem en de rol van Nederland in de Europese Unie beantwoordde. Alle gasten kregen een opblaasbare, navulbare drinkfles van de gemeente Veendam. Na het vragenuurtje was het selfie time met burgemeester Swierstra en kreeg hij van de buitenlandse scholen cadeautjes.

,,De komende dagen is er een vol programma voor onze havo- en vwo 4-leerlingen en hun gasten,” vertelt Meindert Jager, die de internationaliseringsweek coördineert. ,,Vanmiddag maken ze een fietstocht en is er een picknick in Borgerswold. Morgen gaan ze naar Groningen, woensdag wordt er een libdub opgenomen en is er een gezamenlijke maaltijd met de gastgezinnen. Donderdag wordt Amsterdam bezocht en vrijdag gaan de gasten weer terug naar Hongarije, Italië en Spanje.”